Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.04.2007 12:20 - Пак до Смехурко
Автор: mirkamir Категория: Лични дневници   
Прочетен: 359 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 17.04.2007 10:00


Драги ми Смехурко!
Бързам да ти пиша докaт не е минала еуфорията от новия ни пазар, дето сега ще се открива. . Не знам кой ще ни посети , щото за един паркинг есента президентът дойде. На, седим и се чудим, както си ни знаеш, че само ние можем.
Пак тъй есента, бяхме седнали, но без да има за какво да се чудим, щото беше много топло и само се потяхме. Решихме с бай Андон, дето ходи в Ирландия да работи като овчар, да седнем на кафето току пред офисите ни и да се разквасим в жегата. Издефилираха служителите на Общинска администрация, които бяха отправени към мястото на събитието. Разбра се, че и ние сме попаднали в епицентъра на великото чудо-паркинг се открива от президентас няколко пейки и чешмичка даже. Търти се една реч за европейското ни настояще. Слава богу, че вече за минало не ни говорят.
Сега ти казвам пазар ще се открива и седим и пак се чудим, зер и времето още за туй позволява- топло е, но не е като лятос през жегите. Днес ходих и разгледах пазара- магазинчета кипри, бирарайка на два етажа. Персонал се издирва под дърво и камък. Чешмичка с момиченце, което сянка ти хвърля току като се наведеш водица да пийнеш. Гледам и други кат мен на оглед тръгнали- спрат се пред сергия, зарзавата да видят. Влезнат в магазин и бърже, бърже излизат. Ако беше с бълхи търговия да се върти, първи щяхме по оборот в страната да сме. Привлича ти погледа и шадраванът, дето съвсем ни в размисъл хвърля. Кой ще ни открие пазара? Пък подир и хотел с изцяло реновиран парк е на ред. И казино и стадион- и изобщо открития се задават тази година една след други. И работни места казват щели да се открият.Целият град на работа ще да тръгне. Кой обаче по кафенетата и кръчмите ще стои? Ей това на не мога да схвана… Казват, че ще идват много туристи. Чак със самолети, за което ще се ползва някое от летищата тука в района. Ще ги качат в автобуси, по хотелите ще ги развеждат. След това по казина ще ходят. Византийската крепост щели да посетят, дето нашенци в кожени одежди ще им показват как се е живяло. Ще щракат с камери да се снимат евреи, гърци и турци. Изобщо нашият град ще стане център на туризма, ако и да е далече както от морето, така и планината. Представяш ли си го целият окъпан в светлини от реклами ден и нощ. И работа, работа, работа! Ще работим всички.
Айде и аз да тръгвам, че работата не чака. Всъщност, май я свърших, но ти ще ми кажеш.
С поздрав най- сърдечен
Патиланец вечен



Гласувай:
0



Предишен постинг

1. анонимен - nz
18.04.2007 18:31
iskam mirkata
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mirkamir
Категория: Лични дневници
Прочетен: 9314
Постинги: 2
Коментари: 5
Гласове: 28
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930